Nog twee weken te gaan!

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Welkom op ons blog.  Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. En over 2 weken op 10 januari d.v. vliegen we met ons hele gezin naar Auckland, Nieuw Zeeland!

We zijn op zaterdag 31 oktober j.l. verhuisd van een heerlijke ruime koopwoning, waar we 6,5 jaar hebben gewoond, naar een kleine huurwoning in Wolvega. Het was voor ons allen een pittige verhuizing; van een grote naar een kleine woning. Uitzoeken welke spullen weggaan of blijven, is reden voor heel wat discussie voor een stel wat ‘mooi’ belangrijk vindt (Hester) of ‘praktisch’ belangrijk vindt (Wouter). Een week later op vrijdag 6 november is de sleutel overgedragen aan de kopers van ons huis. De volgende dag op 7 november is Hester naar Amsterdam gegaan om haar Engelse test af te leggen (IELTS). Wouter heeft deze in mei al gedaan. Omdat Wouter de hoofdaanvrager is van het visum moest hij een 6,5 halen maar is geslaagd met een 7,5! Deze IELTS is nodig voor de permanent resident visa. In alle drukte tijdens de verhuizing is Hester geslaagd met een 6,5 gemiddeld, dit moest minimaal een 5 zijn. Er viel een last van Hester haar schouder want dit was voor haar de grootste hobbel van het hele Nieuw Zeeland avontuur.

Begin oktober is contact gelegd met een recruitment agency. Zij hebben Wouter zijn CV bij een bedrijf in Auckland voorgesteld. Uiteindelijk is Wouter een sollicitatieprocedure in gegaan. De recruiter heeft eerst een Skype-gesprek met Wouter gehad. Daarna heeft Wouter een online IQ test en een engelse-test gedaan. Van daaruit heeft het bedrijf met Wouter een telefonisch gesprek gehad. Dat gesprek bleek goed genoeg te zijn om met een paar software ontwikkelaars te praten. Dat zijn 3 Skype-gesprekken geweest. Na het derde Skype-gesprek liet de recruiter op zaterdag 22 november weten dat er ‘goed nieuws’ aan zat te komen. Op zondagavond (NZ tijd is dat maandagochtend) werd Wouter op zijn mobiel gebeld met een buitenlands-nummer. Dus toen wisten we al dat het serieus zou zijn. En ja hoor… Half november heeft hij de baan gekregen. We hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan. We dachten dat Wouter nog wel naar Nieuw Zeeland zou moeten afreizen om het sollicitatiegesprek daar af te ronden. Gelukkig is dit niet nodig geweest!

Een droom mag best iets kosten!

Nu werd het wel erg spannend of alles zou lukken nadat een Nieuw Zeelandse werkgever Wouter een baan had aangeboden. Binnen 3 maanden moet Wouter daar aan het werk gaan, anders vervalt het aanbod. Ze stelden voor dat hij 15 februari kon beginnen. En wij hebben altijd gezegd dat we 4 weken van te voren aan wilden komen vanwege de kinderen om te acclimatiseren. Er moest binnen een paar dagen erg veel geregeld worden, allerlei Engelse vertalingen van papieren als geboorte certificaten, huwelijksakte, etc… Uitzoeken dat er niet één, maar 3 types visa aangevraagd moeten worden, dus een dik pak papier. Een verhuizer regelen die onze inboedel van Wolvega naar Auckland moet verschepen. Gelukkig hadden ze op nog tijd en konden ze 8 t/m 10 december onze inboedel inpakken. De verhuiscontainer is 15 december uit de haven van Rotterdam vertrokken om begin februari in Auckland aan te komen. Het was nog spannend wat er allemaal mee zou kunnen in de 20ft container. 1 ding was zeker; liever de vouwwagen mee dan het bankstel. De spullen die overblijven, zoals een auto, fietsen, bank, kasten en tafel …etc moeten ‘weg’, maar niet te vroeg, want Wouter zou tot de kerst nog werken, om per 31 december ontslag te nemen van zijn baan bij Roxit in Zwolle.

Op woensdag 2 december zijn we met het hele gezin naar Amsterdam gegaan om daar de medische testen te ondergaan. Er is 1 arts in heel Nederland die voor de Nieuw Zeeland de medische keuring mag doen. Zij zijn speciaal gecertificeerd hiervoor. We hebben anderhalf uur in de wachtkamer gezeten om de hele digitale aanvraag af te wachten. De huisarts heeft een medisch dossier aangevraagd voor ons. Het was meer een administratief gebeuren dan wat de arts moest doen. Ons als volwassenen vragen gesteld, ons gewogen en de klieren gecontroleerd. Ook heeft hij gekeken naar de jongens of ze gezond waren en hun gewicht genoteerd. Daarna zijn we naar een kliniek gelopen waar alleen de volwassenen, wij dus, bloed moesten prikken en een X-ray voor de longen moesten krijgen. We zijn op alle mogelijke ziektes geprikt. Van Hepatitis A, B, C tot HIV en alle erge ziektes die er maar zijn. We reden Amsterdam uit en waren € 1000,- lichter. Het kost wat…dat emigreren!

Doordat de werkgever een Accredited Employer is kan een werkvisum binnen 3 weken geregeld worden. Daardoor kunnen we op zeer korte termijn Nieuw Zeeland binnen komen. We hebben op vrijdag 4 december via DHL express onze visumaanvraag met onze 5 paspoorten en allerlei documenten zoals geboortebewijs, bewijs van goed gedrag tot een foto van ons gezin en een foto van onze verkeringstijd meegestuurd. Best wel spannend. Want alle paspoorten geef je mee aan een koerier die er voor moet gaan zorgen dat het binnen 24 uur in Londen aankomt. Ok, hier betaal je dan wel 50 euro voor. Maar het blijft mensenwerk. Gelukkig kent DHL ook een track-and-trace. Dus ‘s avonds konden we zien dat het pakket in Brussel was aangekomen en maandagochtend netjes in Londen bij de Nieuw Zeelandse ambassade werd afgeleverd.

Twee weken later kregen we een e-mail van Nieuw Zeeland dat onze visum-aanvraag is goed gekeurd. Gelukkig maar, want onze inboedel is al onderweg. De vliegtickets hebben we ook bevestigd bij het reisbureau dus niets staat meer in de weg om op 10 januari te vliegen.

Om deze drukke tijd goed door te komen hebben we gelukkig hele goede lieve vrienden die echt klaarstaan in woord en daad! Maar ook lieve moeders die op het schoolplein allerlei huishoudelijke spullen aan hebben geboden om te lenen. Zoals een Senseo, bestek tot tuinstoelen om bij de eettafel te zitten… Vanaf 10 december zijn we aan het kamperen in een bijna leeg huis! Een bankstel om op te zitten en wat matrassen op de grond om op te slapen… Ach… een mens heeft niet veel nodig om te kunnen leven.

Op dit moment is de ergste drukte voorbij. Nu zijn we bezig met afscheid nemen van dierbare vrienden en familie. Morgen 28 december rijden we nog naar Zuid Holland voor vrienden en een etentje met familie.

Kortom… het komt goed! Zoals we vanuit Nieuw Zeeland al vaker hebben gehoord.

5 Responses to Nog twee weken te gaan!

 • pffff…spannend hoor. Maar wij wensen jullie God’s zegen toe. Ik moet denken aan het liedje: Ik weet wie voor mij uitgaat, en standhoudt achter mij.
  God zelf gaat met jullie mee en zal voor jullie zorgen en jullie beschermen. Leuk dat we zo een beetje op de hoogte kunnen blijven van jullie avontuur. En wie weet, misschien komen we jullie wel een keer bezoeken :-)

  Liefs, Debs (Piter en de kids)

 • Lieve Hester,

  Bijzonder hoe het allemaal gelopen is. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het verder ook goed komt. Heel stoer dat jullie dit gaan doen! Fijn dat we jullie kunnen volgen via deze blog, en zelfs kunnen bellen op jullie NL nummer. Ga met God!

  Liefs,

  Wietske

 • Hallo Familie,

  Het blijft een apart idee dat jullie nu ergens in de wereld zweven… Heb nog steeds het idee dat jullie zo weer op het plein een babbeltje komen doen. Wij wensen jullie veel geluk in Nieuw Zeeland en we keep in touch… We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen!

  Veel liefs
  Jan, Rinske, Niels, Thijs van Agteren

 • Hallo allemaal,

  Hopelijk hebben jullie een goede reis gehad! Wij wensen jullie veel succes en geluk!! Leef je dromen en geniet ervan. Speciale Groetjes van Rayan aan Levi (hij mist hem wel!) Vandaag mooie herinneringen aan tafel gedeeld. Lieve groeten, Ouarda, Ali, Radi, Rayan en Marwan.

 • Lieve familie,

  Met veel belangstelling hebben we jullie verhaal gelezen. Wat een toestanden allemaal voordat je Nieuw Zeeland binnenkomt. De vluchtelingen hebben het een stuk makkelijker! We hopen en bidden dat jullie snel een fijne definitieve plek vinden . Hier in Holland is het nu echt winter. De eerste schaatsmarathons hebben zich al gemeld. Jullie Alkmaarse Oma , mijn oudste zus, heeft genoten van de videoverbinding met jullie.
  Voor de komende tijd heel veel sterkte toegewenst vanuit een winters Dronten.
  Hart. Groeten van Jur en Gerrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Adresgegevens

Familie Wigman

24 Ambler Avenue, Glen Eden
Auckland 0602, New Zealand

---
We zijn bereikbaar via:
- WhatsApp op 06 45620438
- Skype op wouter.wigman

Meld u aan voor onze nieuwsbrief