Strand op 30 min afstand

Strand op 30 min afstand

Het is alweer een jaar geleden dat we onze blog een up-date hebben gegeven en wat vliegt een jaar snel voorbij. Allereest willen wij laten weten dat het goed met ons gaat. Het is nu een dik jaar geleden dat Wouter het ongeluk heeft gehad. En hij is daar gelukkig weer helemaal van herstelt. Het herstel heeft nog een heel jaar in beslag genomen. Pas na 11 maanden hoefde Wouter na zijn werk niet meer plat te liggen. Hij werkte vanaf januari j.l. al wel full time maar dan was hij aan het einde van de dag helemaal kapot. Nu is het niet meer nodig om plat te liggen, maar merkt hij nog af en toe dat zijn rug soms wat zwak is als er een paar drukke dagen zijn geweest. We zijn als gezin enorm dankbaar dat het goed is afgelopen.

Zelfstandig

In december vorig jaar zijn we een midweek op vakantie geweest naar Napier/Hastings. Dit is zo’n 400 kilometer rijden van Auckland en ligt aan de oost kust van het Noorder eiland. We gingen niet zonder reden deze plaats bezoeken. We wilden kijken of we naar die gebied zouden moeten verhuizen. Het levens onderhoud is in Auckland zo ontzettend duur en verhuizen naar een goedkoper gebied zou een oplossing kunnen zijn. Via de FB groep Nederlanders in NZ hebben we twee visites gedaan bij Nederlanders die daar wonen. Het waren gezellige ontmoetingen en we hebben veel informatie gekregen over het gebied en de werkgelegenheid. In die week zijn we ook nog twee software bedrijven binnen gelopen. Terug op de camping kreeg hij van een bedrijf een baan aangeboden. Toen we terug in Auckland waren zaten we te wikken en te wegen over een eventuele verhuizing naar Napier. Uiteindelijk hebben we besloten om in Auckland te blijven. Gewoonweg omdat het links om of rechtom niet beter zou zijn. De huren zijn wel iets lager in prijs maar de lonen zijn ook iets lager. Wouter raakte wel geïnspireerd door het gesprek van het Nederlandse stel waarvan de man ook als software ontwikkelaar werkte maar dan als contractor – zelfstandige – en dat hij voor allerlei werkgevers werkte in heel Nieuw-Zeeland. Dat idee stond ons wel aan, dat de locatie echt helemaal niet meer uitmaakt voor de inkomsten.

Eind januari 2017 is Wouter met zijn huidige baas gaan praten over zijn switch van werknemer naar contractor. Want zijn jaar contract zou half februari worden omgezet in een permanent contract. Zijn huidige baas liet direct weten dat hij Wouter zo graag in dienst wilde houden en dat hij zelfs als contractor kon blijven, iets wat ze normaal echt niet doen! Het is ook mooi dat het loon hoger is, mits je een jaar door kunt werken. Uiteindelijk is Wouter nog steeds aan het werk op dezelfde werkplek en is alleen de contract-vorm veranderd: iedere drie maanden hoort hij of het werk wordt verlengd of niet. Omdat de werkgever nog heel veel werk heeft, lijkt het voorlopig goed te gaan, en door het hogere salaris zijn we zo onzettend blij dat het bezoek aan Napier een grote verandering heeft gebracht. We zien hierin een knipoog van boven. Mijn gebed van toen was of we duidelijkheid mochten krijgen omtrent een eventuele verhuizing, vanwege financiële redenen. Juist door de gesprekken met deze Nederlanders kwam Wouter met het plan om zelfstandig te gaan!

We blijven dus lekker in Auckland. De kinderen hebben het erg naar het zin op school en met vriendjes. We hebben vorig jaar oktober vrienden uit Nederland over gehad wat enorm gezellig was. In januari zijn Hester haar ouders op visite geweest en waar we samen mee op vakantie zijn geweest in Nieuw Zeeland. En we zijn vlak voordat Hester drie weken naar Nederland zou afreizen nog verhuisd naar een ander huurhuis.

Tiny House

In ons blog van een jaar geleden lieten wij al wat weten over onze plannen van het bouwen van een Tiny House. Dit plan heeft zich de afgelopen maanden verder ontwikkeld en we verwachten onze trailer volgende maand op te kunnen halen bij een trailer builder in het noorden van Auckland. We hebben het ontwerp van ons Tiny House in SketchUp uitgewerkt en we volgen nog steeds alle nieuwe video’s die online komen op internet. Hier halen we vaak nieuwe inspiratie uit. Ons huisje voor 5 personen krijgt op papier al aardig vorm. We hopen eind november te kunnen starten met de bouw en we denken 1 tot 1,5 jaar bezig zijn met de bouw. Wouter zal voornamelijk in de weekenden bouwen en Hester zal door de weeks de afwerking doen. We willen niet alleen maar alle tijd besteden aan dit project maar ook tijd inplannen voor de kinderen. Vandaar dat we rekening houden met een langere planning. We hebben allemaal zin in het bouwen van het Tiny House. De kinderen vertellen her en der over onze plannen en via FB hebben we al een aantal Tiny Houses mogen bezichtigen. Hester houdt via haar Facebook pagina https://www.facebook.com/Tinyfamilyhouse/ een soort Blog bij waar de bouw gevolgt kan worden. Een leuke website van Tiny Houses in Nieuw Zeeland is Living Big in a Tiny House. http://www.livingbiginatinyhouse.com/

Nederland

Zoals jullie al lazen zijn we ook verhuisd afgelopen augustus. We hebben anderhalf jaar met veel plezier op Highland Avenue gewoond maar er waren zeker ook wat minpunten. De eigenaar van het huis wil liever niet dan wel in het huis investeren, en een lekkende kraan laten ze gerust 6 maanden zitten. We hadden diverse lekkages in het dak wat iedere keer opnieuw werd opgelapt, maar uiteindelijk vervangen werd. Met 40 jaar oude dakpannen. Het huis is ook weer ontzettend koud geweest in de wintermaanden. En wij hadden twijfels of de oprit wel geschikt zou zijn om onze Tiny House op te kunnen bouwen. In mei had deze ‘Landlord’ ook nog de huur met $50,- per week omhoog gedaan, dus betaalden we 200-250 dollar per maand extra, op de al (voor ons Nederlanders extreme) huur van $2900 per maand. Wij denken om de kosten die ze aan het huis had terug te verdienen, maar misschien gaat dat ieder jaar zo. Na veel reageren op andere woningen, die als warme broodjes verhuurd worden kwan eind juni weer een huis voorbij waar we direct een bezichting hadden geboekt. Dit huis is puur geselecteerd op de oprit (4 meter breed – 30 meter lang), 4 kamers, en ook op isolatie in de vloer en het dak. Het huis is warmer, de huur is hetzelfde als de vorige woning zonder huurverhoging en het heeft geen vloerbeddekking(!) maar mooie houten vloeren. Vloerbedekking is standaard in Nieuw Zeeland. Dit doen ze om wat warmere voeten te hebben in de winterperiode, in een koud Kiwi-huis – hahaha! Omdat de eerste mensen die zouden bezichtigen afgezegd hadden, waren wij nu een keertje eerste, en hebben we direct ja gezegd. Na onze verhuizing werd onze vorige huurwoning met nog eens $50 per week huurverhoging weer in de verhuur gezet. Na 3 weken was het verhuurd.

Hester had al een ticket naar Nederland geboekt voordat we gingen verhuizen. Verhuizen in Nieuw Zeeland kan na de wettelijke opzegtermijn van drie weken. Zo is dat ook met het nieuwe huis. Je hebt een bezichtiging, wordt je uitgekozen als huurder dan heb je drie weken later de sleutel. Hester haar ticket naar Nederland zou 5 september plaats vinden. Halverwege juli was de bezichtiging, en dus 10 augustus zijn we verhuisd. Een maand later ging het vliegtuig. Gelukkig functioneert Hester het beste op strakke deadlines en het huis was helemaal aan kant toen ze het vliegtuig in stapte.

De reis naar Nederland heeft haar goed gedaan. Het was heerlijk om alle familie en vrienden weer te zien. Maar het was ook weer goed om na drie weken terug te gaan. Voor Hester was deze trip naar Nederland een goede mentale afsluiting van de emigratie, 18 maanden geleden. Nieuw Zeeland is nu echt ons nieuwe thuis.

Tot horens en ziens in Nieuw Zeeland ;-)

 

 

 

One Response to Wat vliegt een jaar snel voorbij!

 • Hoi Hester en Wouter,
  Wat ontzettend leuk om te lezen.
  Wij hebben elkaar ontmoet op de camping Harfenmuhle in Duitsland. Wij stonden schuin tegenover jullie op de camping. Jullie vertelde toen jullie plannen, ik heb al die jaren je kaartje bewaard en nu een aantal van je blogs gelezen….

  Super om te horen hoe het jullie vergaat en dat Wouter hersteld is van zijn ongeval.
  Ik wens voor jullie echt een super tijd in Nieuw Zeeland en het allerbeste voor jullie gezin.
  Liefs Wendy, Geert en de 2 kinderen Gijs en Niels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Adresgegevens

Familie Wigman

24 Ambler Avenue, Glen Eden
Auckland 0602, New Zealand

---
We zijn bereikbaar via:
- WhatsApp op 06 45620438
- Skype op wouter.wigman

Meld u aan voor onze nieuwsbrief